sâmbătă, 7 iunie 2014

Paint it black ;Destin in negru -Janet Fitch

coperta_2833_bigSCURTA DESCRIERE: 
O poveste despre pasiune, prima dragoste şi o tânără pornită în căutarea adevărului. Josie Tyrell, model pentru artişti, adolescentă fugită de-acasă şi o obişnuită a cercului punk-rock al anilor ’80 din Los Angeles, are o şansă de a găsi dragostea adevărată atunci când îl întâlneşte pe Michael Faraday, student la Arte. Acesta, fost student la Harvard şi fiul unui renumit pianist, o introduce într-o lume rafinată despre care ea nici nu visase că există. Dar în momentul în care tânăra primeşte un telefon prin care este chemată să identifice cadavrul iubitului, toate visurile cele strălucitoare devin negre. “Ce se întâmplă cu un vis atunci când visătorul nu mai este?” pare a fi întrebarea din centrul acestui roman, povestea consecinţelor antrenate de moartea lui Michael şi a efortului lui Josie de a ţine cu dinţii de lumea adevărată pe care o împărţiseră. În încercarea de a afla cauza morţii iubitului ei, Josie se surprinde simţind atât admiraţie, cât şi repulsie faţă de mama lui, celebra pianistă care o consideră pe tânără responsabilă pentru chinul fiului ei. Curând, cele două femei se trezesc într-o relaţie ciudată, reflectând pe de-o parte neîncredere, pe de alta, nevoie oarbă.
PAREREA MEA:
  Majoritatea cartilor incep cu cateva pagini descriptive,foarte multe detalii,putin dialog si unora dintre noi ni se pot parea inutile anumite parti.Am inceput aceasta carte si eram chiar incantata de cum decurgea firul epic.Dinamicitate,descrieri la obiect,un inceput exceptional,in comparatie cu alte carti.Pe la mijlocul romanului ,actiunea a inceput ,incet,dar sigur sa se ”linisteasca”.Descrierile,chiar daca sunt intinse pe cateva pagini bune,nu ma deranjeaza.Dar in acest roman,descrierile sunt destul de lungi si mai ales foarte….intortocheate.O adevarata poveste incalcita! Autoarea a inceput descrierea unui personaj, a continua cu descrierea spatiului,a timpului,a cadrului,a descris alți actanti dupa care a revenit la descrierea personajului respectiv.Personjele mi-au placut destul de mult; sunt subiective,au un vocabular cotidian si sunt realiste;pacat ca descrieile acestora nu sunt pe masura….
Citat: ” NU STIU. Nu stiu nimic despre viata.Mi-as dori sa nu se uite la mine asa,pentru numele lui Hristos.De parca i-am distrus ultimul vis.Ce crede ea ca sunt eu,Iisus? NU SUNT NIMIC.Nu am nimic.INCETEAZA SA MA MAI PRIVESTI ASA! INCETEAZA SA MA MAI IUBESTI ASA! Nu mai suport!”
 Titlu original: Paint it black
Autor: Janet Fitch
 Pagini: 441
Nota mea: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu