sâmbătă, 7 iunie 2014

Mănâncă,roagă-te,iubeste-Elizabeth Gilbert

Elizabeth-Gilbert-Mananca-roaga-te-iubeste-poza-t-P-n-IMG_3236_exposure2  DESCRIERE:
Un fenomen cultural american
Bestseller New York Times
Bestseller al Asociatiei Librarilor Americani
Traduceri în 30 de limbi
10 milioane de exemplare publicate în lume
Film cu Julia Roberts și Javier Bardem
        La 30 de ani, Elizabeth Gilbert are tot ce-si poate dori o femeie ambitioasa. Si totusi e asaltata de indoieli, sufera de panica si insatisfactii. Urmeaza divortul, prabusirea in depresie, o relatie catastrofala… Asa ca Liz abandoneaza totul si pleaca in lume de una singura. In Italia, gusta la dolce vita si deliciile ei culinare, punand pe ea “cele mai fericite 12 kilograme din toata viata”. In India, afla intr-un ashram, prin asceza (trezire la 4 dimineata, meditatie si frecat de podele), ce este cautarea spirituala. In Indonezia, incearca sa-si reconcilieze trupul cu sufletul, sa descopere echilibrul care se cheama fericire – si isi gaseste marea dragoste. Uneori, fericirea se afla la capatul lumii. Calatoresti ca sa ajungi la tine insati. Ca sa te descoperi.
Devenita rapid besteseller New York Times si besteseller al Asociatiei Librarilor Americani, aceasta carte aparuta in 2006 este perfect rezumata de insusi subtitlul sau: One Woman’s Search for Everything through Italy, India and Indonezia (O femeie cauta lucrurile cu adevarat importante in Italia, India si Indonezia). Mananca, roaga-te, iubestesta la baza unui film avand-o ca protagonista pe Julia Roberts (producator Brad Pitt, regizor Ryan Murphy).
RECENZIE
Hmm….oare de unde sa incep?A,da, Italia. Liz dedica primele patru luni petrecute in ”tara pastelor” regasirii de sine.Protagonista noastra isi propune multe: sa invete limba,sa-si faca prieteni si sa calatoreasca.Liz e încântată de tot ce inseamna Italia,inclusiv de ”bucatele” traditionale,mai ales cand caloriile nu au nicio relevanta,dupa cum zice chiar ea, a adunat ”cele mai fericite 12 kilograme din viata ” ei.
Pentru a trece de depresia in care a intrat in urma divortului,Liz se cufunda in rugaciune.Credinta a devenit,pentru protagonistă, luminita de la capatul tunelului.
eat-pray-love-movie Daca Italia constituie cea mai buna forma de reculegere si rugaciune,in Indonezia Liz intalneste dragostea adevarata.Cele patru luni petrecute aici o fac pe Liz sa isi ”modifice” putin principiile si sa se intrebe ca vrea cu adevarat si mai ales,cu cine vrea.
E o carte amuzanta,surprinzatoare si foarte dinamica.Autoarea a descris in profunzime locurile si personajele .Ma asteptam ca romanul sa fie mai greu de lecturat,dar chiar am fost impresionata de tehnica scriitoarei de a-si scrie cartea in asa fel incat sa poata fi citita de oricine.Mai presus de toate,este un roman care descrie in profunzime viata unei femei depresive,dar care reuseste sa-si depaseasca temerile si sa treaca prin obstacolele vietii;un roman cu si despre oameni,un roman despre suișuri și coborâșuri,un roman despre viata.
 Titlu original: EAT,PRAY,LOVE
 Pagini: 358
Nota mea :10/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu