vineri, 9 mai 2014

Fete stralucitoare-Lauren Beukes

PrezentareCEEA CE NU TE OMOARĂ TE FACE MAI PUTERNIC
UN NOU GEN DE THRILLER – O AUTOARE ORIGINALĂ
Una dintre cele mai aşteptate cărţi ale anului 2013
 Sunday Times Top 10 Bestseller
În Chicago, în perioada Marii Crize, Harper Curtis găseşte cheia unei case care îi permite să călătorească în timp. Dar curând descoperă că acest privilegiu are şi un preţ. Trebuie să le ucidă la momentul potrivit pe „fetele strălucitoare”: acele tinere excepţionale, cu un potenţial extraordinar, pe care la caută în călătoriile lui prin timp. Harper le vizitează în diferite perioade ale vieţii lor, marcându-le destinul şi lăsând lângă cadavrele acestora câte un obiect misterios, până când, în 1989, una dintre victime, Kirby Mazrachi, supravieţuieşte şi porneşte în urmărirea lui.
Hotărâtă să-l găsească pe ucigaş pentru a-l da pe mâinile justiţiei, Kirby ajunge să lucreze la Chicago Sun-Times alături de Dan Velasquez, un reporter care s-a ocupat în trecut de cazuri de omucidere. Pas cu pas, această fată strălucitoare se apropie de confruntarea finală şi de imposibilul adevăr… 
   Recenzie:  Mi-am dorit enorm de tare sa citesc acest roman,întrucât descrierea mi s-a parut foarte interesanta.Nu aș putea zice că e o carte foarte ușor de lecturat….Trebuie citită cu atenție maximă dacă chiar vrei să înțelegi ceva din ea.Cel putin in primele capitole,acțiunea este un pic grea,dar nu imposibila.
Fotor032617407
Încă nu mi-am revenit din șocul cauzat de cartea aceasta.Doamne, acest tip,Harper,ucigașul părea invincibil.Un adevarat ucigaș în serie care trăia din ucis și scăpa de fiecare dată când comitea o crimă.Harper era obligat de Casă să ucidă aceste ”fete stralucitoare”.Casa îi oferea criminalului posibilitatea de a călători în timp fără a fi prins.Kirby este una dintre aceste fete,dar care reușește să scape atacului lui Harper de pe vremea când era copil.După ce crește,Kirby se angajeaza ca redactor și cu ajutorul colegului
ei,Dan ,e decisă să-l captureze pe ucigaș.
Crimele sunt descrise așa de detaliat,încât la unele părți chiar m-au cuprins fiori.Romanul e narat din perspectiva mai multor personaje,din ani diferiți.La un moment dat,unele personaje mi se păreau inutile,dar s-a dovedit că de fapt aveau un rol foarte important în deznodământul cărții.
Autoarea a scris acest roman într-o manieră atât de deosebită și neobișnuită,încât acțiunea nu are cum să nu te captiveze.
TITLU ORIGINAL: THE SHINING GIRLS
AUTOR: LAUREN BEUKES
PAGINI: 415
TRADUCATOR: CRISTINA JINGA
NOTA MEA: 10/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu