sâmbătă, 7 iunie 2014

Roșu ca sângele -SALLA SIMUKKA

ImaginePrezentare:E cea mai grea iarnă din ultimii ani; străzile din Tampere, Finlanda, sunt îngheţate şi acoperite de zăpada. Şi nimic nu contrastează mai tare cu albul zăpezii decât sângele. Lumikki Andersson, o adolescentă în vârstă de 17 ani, locuieşte singură şi merge la un liceu de arte. Şi-a făcut o regulă din a nu se implica în lucruri ce nu o privesc. Totuşi, această regulă este pusă la încercare în ziua când Lumikki găseşte bancnote pătate de sânge în camera obscură a liceului. Dându-şi seama că trei elevi de la liceul său au un amestec în acest incident, Lumikki se trezeşte înghiţită în hatişul unei afaceri intenaţionale cu droguri.
Elisa, o fata din grupul celor trei, începe să suspecteze că tatăl său, poliţist la departamentul de narcotice, are legatură cu întreaga poveste. Prinsă într-un vârtej ameţitor de evenimente neprevăzute şi încercând să fuga de mafioţi ruşi şi estonieni, Lumikki se confruntă cu situaţii-limită, care îi pun viaţa în pericol.
Părerea mea:   Fiind o adevărată fană a thrillerelor,era imposibil să ratez această carte.
Acțiunea se perece în Tampere,o localitate în care protagonista Lumikki este departe de familia ei,dar se simte în siguranță aici(pentru început).Până la vârsta de 17 ani,Lumikki a reușit să se facă neobservată,considerându-se o ”oarecare”.Dar ca noi toți ,și ea s-a aflat cândva în cel mai nepotrivit loc în cel mai nepotrivit moment.Imagine
Lumikki se trezește cu niște bani mânjiți cu sânge,urmărită de o ceată de ucigași,dar e oarecum fericită că a reușit să scape de un glonț în cap,pentru moment.La fel ca și în ”TRONUL DE CLEȘTAR” , Lumikki a reușit să se infiltreze în ”probleme de adulți” , dând dovadă de maturitate.Protagonista este genul de persoană care parcă mereu ascunde câte ceva.Pe parcursul romanului , Lumikki dezvăluie anumite secrete din trecutul ei,secrete care parcă nu se mai terminau.Pe lângă acest mister debordant,Lumikki era genul de fată care știe ce vrea,genul de fată care nu se lasă dusă cu zăhărelul.
Acțiunea e foarte dinamică,nu ai cum să te plictisești citind această carte.Mi-a plăcut dar mă așteptam la ceva mai de groază,mai terifiant.Nu a fost chiar un thriller extrem de sângeros,din păcate.
TITLU ORIGINAL:PUNAINEN KUIN VERI
 PAGINI:232
NOTA MEA: 8/10
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu